Traditioner

Årets gang:
Fælles frokost- (julefrokost, påskefrokost og børnehaven fødselsdag)
- Fastelavn
- Sct. Hans
- Høstfest
- Jul
- Voksenteater
- Fødselsdag
- Svømning

 Traditioner har stor værdi for børn, forældre, og personale. De er med til at styrke fællesskabet, og markere årets gang på en sjov og festlig måde, ofte holder vi fest f.eks. når børnehaven har fødselsdag. Traditioner er tit forbundet med årets gang og heraf følgende rækkefølge:

• Fastelavn er med udklædning, tøndeslagning og boller.
• Den 1. forårsdag fejres med is på legepladsen.
• Påskefrokost.

August måned står i høstens tegn d.v.s. at vi ”høster” alt det frugt og grønt, som vi selv har og alt det I eller ”Bedsterne” er leveringsdygtige i. Det bliver så solgt til Høstfesten. Derudover har vi i år, på opfordring af Smørhullets venner, haft auktioner. Overskud bruges til fælles oplevelser eller legetøj. Derudover har vi  høstlege i grupperne og fælles spisning.

December er speciel i forhold til traditioner, vi starter 1. dec. med nissesjov et par formiddage i løbet af ugen, hvor personalet laver en lille føljeton for børnene. Vi har adventskrans, kalenderlys, hjemmebag og ”Hemmeligheder”.
I forældre bliver inviteret til en fælles julehyggedag, hvor der bliver klippet/klisteret, hygget, spist risengrød og Luciadagen markeres med optog. Vi slutter december af med børneJulefrokost og dans omkring juletræet.

En betydningsfuld dag er også, når et barn eller voksen holder afslutning i Smørhullet, hvor det er vigtigt at få sagt ordentlig farvel. Ved ”børne-farvel” holdes afslutningen i gruppen, ved ”voksen-farvel i fællesskab, hvor de voksne spiller teater for børnene, også fx ved indvielse af nye ting. Så vi har været igennem en del eventyr, vores teater-show er meget improviseret, men vi morer os gevaldig ved denne aktivitet. Det er også rart med dette afbræk i hverdagen.

Barnets fødselsdag er en meget vigtig dag, som vi fejrer med flaghejsning, sang og rosiner (lys og flag). Der tages billeder af børnene, som de får i deres mappe.

Hver tirsdag eftermiddag er der mulighed for en tur i svømmehallen for de ældste børn. De bliver fulgt af faste voksne.