Traditioner i Østervang

Årets gang i Østervang

  •  

En efterårsdag på vuggestuens legeplads

Fødselsdag i østervang:

Børnehaven

  • Vi fejrer barnets fødselsdag i gruppen med flag,synger fødselsdagssang og barnet får en hjemmelavet fødselsdagsblomst med hjem.

  • Vi sætter barnets foto i ramme ved vinkeviduet og flag i garderoben. Børnehavebørn må medbringe flødeboller, frugt, figenstænger, boller, kage, vingummiposer eller små ispinde til deres gruppe.

  • Vuggestuen:

  • Vuggestuebørnene må medbringe rosiner, boller, frugt og grønt

 Årets gang i Østervang:

 I Januar måned fejre vi Østervangs fødselsdag med fødselsdagssang, og en række af lys som illustrere hvor gammel Østervang er. Bagefter er der hygge i kældren, og nogle gange er vi så heldige at der er en gave eller to til Østervang. I dagens anledning kan børnene også have tegnet en tegning til dagen.   

I Febuar fejre hele børnehaven traditionen tro fastelavn, hvor børn og voksne møder klædt ud. Vi slår katten af tønden i basis grupperne, og børn og voksne afslutter med fastelavnsboller. I grupperne bliver der taget et fælles billede, af børn og voksne i deres fine tøj.

Påskeløb

Hvert år til påske afholder vi påskeløb for børnene, Vi synger fælles påskesange og alle børn deltager i løbet.

Arbejdesdag

I Østervang afholdes der årligt arbejdesdag, vi mødes sidste på eftermiddagen og arbejder et par timer, hvorefter børnehaven servere mad. Alle børn og deres familier er inviteret til at deltager sammen med personaler fra børnehaven. Vi hjælper hinanden primær med at reparere, villigeholder legeskaber og udendøres arealerne. 

Lad det blomstre med din bedste eller bedste ven

Lad det blomstre med din bedste er en dag hvor bedsteforældre eller en ven af familie får mulighed for at komme, og se og hygge med børnene i børnehaven. Hvert barn medbringer en blomst, som de sammen med deres bedste/ven skal plante i børnehaven. Bagefter søger børnehaven for kaffe/te og saftevand, nogle forældre har bagt kager til dagen. Der er også mulighed for at kunne sidde og nyde en madkurv sammen med børne. 

Fællesspisning

Hvert år invitere hver basis gruppe børn,forældre og søskende til fællesspisning i Østervang.Denne aften medbringer hver familie en ret til fælles buffet, der hygges og gruppen har evt arrangeret en aktivitet,billeder 

 Afslutningfest for uglerne

Inden vi siger farvel til skolebørnene afholder vi en festaften for Uglerne og deres voksne i gruppen. De kommende skolebørn inviteres til at spise en aften i børnehaven. Ud over at spise, danse, hygge og lave små konkurrencer sammen, får børnene deres børnehavemapper med fotos, tegninger mm vi har samlet gennem deres børnehavetid med hjem.  

 Sct. Hans 

 

Skovlejren

 

I December planlægger og afholder juleværksteder på tværs af basisgrupperne, hvor børnene har mulighed for at lave "hemmeligheder", julebag og andre planlagte aktiviter. Vi holder fællessamling i kældren på udvalgte dage, hvor basisgrupperne bidrager på skift.

Inden juleferien står for døren invitere Østervang til julecafe, hvor børn, søskende og forældre hygger sig med bål og æbelskiver.

 

 

 

 

 

 

Årets gang
Årshjul 2018